Paddla

Paddla kanot och kajak

Strömsbruk är den perfekta utgångspunkten för din paddelutflykt. De två Holmsjöarna erbjuder enastående sjöpaddling och Harmångersån från Harmånger ned till den södra sjön blir till en spännande, och lite tuffare utflykt.

Nordanstigsleden är ett fantastiskt alternativ för utfärder på två till fyra dagar. Kontakta oss för ledbeskrivning. Möjlighet till guidning finns.

En trevlig utfärd som är lämplig som halvdagsutflykt är att starta i Strömsbruk, vid det gamla brukskontoret, och paddla till historiskt intressanta Holm med lämningar från 1630-talet. Du kan hämta en guide och en karta på Kustleden, det före detta brukskontoret.

För att skydda den sällsynta svenska flodkräftan i området är det viktigt att man tvättar av kanoter som kommer från andra vatten innan man sjösätter. Ta med kanoten till oss så får du tvättinstruktioner och tvättutrustning kostnadsfritt.

Om du inte har en egen kanot eller kajak så kan du naturligtvis hyra en av våra. Klicka här för mer information om vår kanotuthyrning.

För dig som paddlar kajak är havet ett spännande alternativ och vi kan erbjuda ett par standardutrustade kajaker som är enkla och utmärkta för nybörjare.

Paddling nära land i havsbandet kan naturligtvis även göras med kanadensare.

Turen Norstafjärden-Skutbrygganär ett trevligt omväxlande alternativ med både hav och sjö.

Om du vill lära dig mer om paddelsporter så är du välkommen till vår butik där vi bland annat har några intressanta böcker i ämnet.

Vi säljer även SeaEagles uppbåsbara båtar: LUFTFLYTwww.luftflyt.com