Vår filosofi

Välkommen som gäst hos oss!

Vi som driver Kustleden kommer egentligen från “andra sidan” – vi kommer från ett yrkesliv som resenärer.
Vi har rest i hela världen, från Tokyo, Taipei, Mexico City, Mykonos, Kairo, Istanbul och Honolulu. Vi har sovit över natt i Honduras, i Tessaloniki, i Bagdad, i Manilla,  i Madrid och i Kuwait…

Kort sagt så har vi erfarenheter från vandrarhem, hotell, stugor och campingplatser i över 50 länder i fem världsdelar. En gissning är att vi har spenderat ungefär 15 år i hyrda övernattningsrum utomlands och här i Sverige. Det blir ungefär 5.500 nätter.

Vi har också jobbat flera år utomlands för researrangörer med nordiska resenärer och vi har samlat våra erfarenheter här på Kustleden.

Det som vi värdesätter mest själva när vi reser är att det är rent, förhållandevis helt och att man får ett personligt bemötande där man som gäst känner att man är uppskattad. Man märker alltid på något sätt om värden verkligen försöker eller inte bryr sig.

Vi har själva inga krav på att anläggningen skall vara toppmodern eller lyxig. Vi byter gärna en självspolande toalett i ett dyrt badrum mot ett genuint leende. Vi bor hellre i en ren säng än i en med ett dyrt överkast.

Att möblerna är designade av något imponerande namn och att det finns elektroniska nycklar är inte lika viktigt som att man kan nå internet och få tag på en osthyvel och en korkskruv.

Vi är inte heller speciellt imponerade av dagens slit och släng mentalitet. Om saker och ting fungerar ser vi ingen anledning att byta ut dem till dyra och onödiga moderniteter och sen höja rumspriset. Vi är lite bortskämda med det här i väst, medan man i andra delar av världen ofta glatt nöjer sig med prylar som har några decennier på nacken så länge de fungerar och är hela. Jordklotet är nog stressat som det är.

Vår ambition är alltså inte att tävla med lyx och hög standard utan att erbjuda ett fungerande boende som är bekvämt, rent och personligt  – till ett rimligt pris. Vi trivs själva med den sortens boende när vi reser och vi hoppas att det även passar er.

En sak till – vi kan inte gissa oss till att ni behöver extra kuddar, varmare täcke, barnstol, en ny glödlampa eller om det är något annat ni saknar eller om ni är irriterade på något, om ni inte talar om det för oss. Vi fixar det mesta inom rimliga gränser men det hjälper ju inte er om ni redan har åkt.
Så om ni är missnöjda över något så tala om det för oss medan ni fortfarande är här.

Ha en riktigt trevlig vistelse!

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att offentliggöras.

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>